Jagody Goji: Przepisy, właściwości i przeciwwskazania

Przeciwutleniająca moc jagód Goji jest znacznie wyższa niż owoców takich jak pomarańcze, truskawki, jagody i granaty.Roślina ta jest również szczególnie bogata w antyoksydanty; zawiera więcej niż pomarańcze, grejpfruty, winogrona i jagody.Okres roku, w którym roślina lecznicza ma najwyższe stężenie składników aktywnych i zmienia się w zależności od szerokości geograficznej, wzrostu, wysokości, klimatu, technik uprawy.W tych dwóch krajach te małe czerwone owoce są uważane za niemal diamenty i co roku, w okresie żniw, obchodzone są dwa tygodnie świętowania.Przez wiele stuleci w Chinach jagody Goji były integralną częścią chińskiej kuchni i medycyny.Owoce te mają wiele właściwości, które uczyniły je jednym z głównych składników stosowanych w medycynie chińskiej od starożytności, a dopiero niedawno zostały wprowadzone na Zachodzie, zarówno w żywności, jak i fitoterapii.

W innej starożytnej chińskiej książce zatytułowanej “Zioła i lecznicze pożywienie” mówi się, że jagody pomagają naprawić mięśnie i ścięgna oraz zapewniają ochronę przed chorobami.Chińczycy wierzą, że regularna konsumpcja bez przesady prowadzi do wydłużenia długości życia, zmniejszenia ryzyka zachorowań na choroby serca, poprawy ciśnienia krwi i kontroli bólu wywołanego zapaleniem stawów.Ponadto regularnie zmniejsza się ryzyko zachorowania na nowotwory i choroby układu sercowo-naczyniowego.Owoce uprawiane na tych obszarach mają większe właściwości organoleptyczne niż owoce uprawiane gdzie indziej.W Goji znajdujemy ilości znacznie większe niż melony i marchew.Inne pierwiastki zawarte w jagodach goji to niezbędne kwasy tłuszczowe, w tym kwas linolowy i linolenowy.Ze względu na ich działanie farmakologiczne jagody goji są przeciwwskazane do przyjmowania leków na cukrzycę, nadciśnienie tętnicze i choroby układu krążenia.

W przypadku gdy uprawa odbywa się w doniczce, z rośliną przeznaczoną do mieszkania, proces może odbywać się o każdej porze roku.Krótko mówiąc, wiele dobrych powodów, aby mieć roślinę w domu i świeże owoce do jedzenia każdego dnia, zwłaszcza jeśli weźmie się pod uwagę cenę, która nie jest naprawdę tania!Z płaskowyży Tybetu i Chin pochodzą jagody goji: historia tej rośliny i jej owoce są bardzo starożytne.Ponadto witamina ta jest bardzo ważnym prekursorem kolagenu (białko podstawowe tkanek łącznych) i niezbędnym elementem wspomagającym system odpornościowy.Ma bardzo wysoką wartość Orac i dlatego jest jednym z najbardziej cenionych przez medycynę przeciwstarzeniową owoców.Czy zasadne było nadanie tak dużej wartości goji?Nasze jagody goji są nadal uprawiane w oryginalnej i naturalnej formie.Ponadto jagody goji nie powinny być stosowane podczas ciąży i laktacji.Jagody Goji mają kolor pomarańczowo-czerwony i pochodzą z rodzimego krzewu chińskiego, gdzie zawsze były zjadane, ponieważ myślono, że pomagają długowieczności?

Istnieją jednak inne związki, takie jak flawonoidy fenolowe, amidy, związki peptydów cyklicznych i seskwiterpeny (klasa terpenów składająca się z trzech jednostek izoprenii).Jagody Goji są jednymi z najlepszych suszonych owoców, ale są one mniej niż klasyczne jagody multiwitaminowe, dlatego są odpowiednie dla tych, którzy chcą nutraceutical roztwór bez pigułek.Są one powszechnie stosowane do promowania skutecznej detoksykacji, ponieważ równoważą florę jelitową.Prawdopodobnie wszyscy słyszeli przynajmniej raz o słynnych jagodach Goji.U osób bardzo wrażliwych mogą wystąpić alergie.Ponadto, podobnie jak jagody goji, imbir zmniejsza poczucie głodu i ułatwia trawienie.Rozprzestrzenianie się żywności i mody jagód goji w ostatnim czasie doprowadziło do większej obecności jej roślin w szkółkach.Własność jagód Goji.Jagody Goji działają pozytywnie jako tonik, są interesujące dla zmniejszenia zmęczenia i zwiększenia poziomu energii.

AcaiBerry900

Zamów dzisiaj i otrzymaj darmową wysyłkę i gwarancję satysfakcji.

50% Tylko dziś!

Be the first to comment on "Jagody Goji: Przepisy, właściwości i przeciwwskazania"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*